Coro Theophania

Corul Theophania al Bisericii Ortodoxe „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca fondat şi condus de către dirijorul Ciprian Para în anul 1994, în forma corului mixt, a desfăşurat o activitate bogată, timp de mai mulţi ani, fiind prezent în cadrul slujbei Sfintei Liturghii cu răspunsurile scrise de compozitorul Gheorghe Cucu (1882-1932). A participat la evenimente culturale şi diferite concerte în Cluj-Napoca şi alte oraşe din Transilvania. 

Revigorat sub forma corului bărbătesc în 2009 are în componenţă 20 de membri, artişti lirici din corul Filarmonicii „Transilvania”, din corul Operei Române din Cluj-Napoca şi studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. 

Beneficiind de o susţinere încurajatoare din partea parohiei şi a părintelui paroh Titus Moldovan, ansamblul s-a orientat de îndată spre un repertoriu cu trainice legături ardelene, abordând „Liturghia pentru cor de bărbaţi” compusă de compozitorul Gheorghe Dima (1847-1925), imprimată şi editată pe un dublu CD în 2010. 

Formaţia corală îşi propune să promoveze valorile şi frumuseţile spiritual-artistice ale muzicii religioase, din repertoriul formaţiei făcând parte cântări liturgice ortodoxe, creaţii corale de muzică sacră din repertoriul românesc şi universal, colinde şi cântece de stea.